5 težav, ki vas lahko doletijo med hujšanjem

Težave med hujšanjem

Hujšanje je zagotovo ena od najpogostejših besed, ki jih v svoje besedišče vnašate zlasti v obdobju, ko se vneto približujejo topli dnevi in je potrebno pokazati nekoliko več gole kože. Nekaterim med vami hujšanje uspeva po načrtu, ki ste si ga temeljito pripravili in se ga tudi dosledno držite. Spet drugim pa hujšanje ne uspeva v takšni meri, kot so si sprva zamislili. Še več. Pri hujšanju se srečujejo z različnimi težavami, ki jim jemljejo motivacijo, da bi z njim sploh nadaljevali.

Vas zanima, katere težave vas med hujšanjem lahko doletijo in zakaj? V nadaljevanju vam bomo predstavili 5 najpogostejših težav, ki vas lahko doletijo med izgubo odvečnih kilogramov in vam vzamejo še tisti majhen košček upanja, da boste nekoč dosegli želeno postavo. Hujšanje tako za vas vse bolj postaja iluzija, ki je morda nikoli ne boste dosegli. Ali pač?

1. Kilograme kvečjemu pridobivate

Čeprav je osnovni cilj vsake diete odprava odvečnih kilogramov, pa nekateri med vami lahko z nami delite izkušnjo, da se vam je pri hujšanju zgodilo natanko to, česar bi si najmanj želeli in hkrati pričakovali. Namesto da bi lepo počasi izgubljali kilograme, se vam je dogajalo, da ste kilograme pridobivali.

Očitno vam dieta, ki ste si jo izbrali za hujšanje, ni bila pisana na kožo. Ena od možnih razlag je tudi ta, da niste bili dovolj vztrajni in odločni ali pa ste dieto preslabo naštudirali. S svojimi cilji se obrnite na strokovnjaka, ki bo namesto vas načrtoval ustrezno dieto.

2. Premalo raznolika hrana vas popelje v skušnjave

Veliko diet je zasnovanih tako, da v ospredje postavljajo le določeno vrsto živil. Teh se počasi naveličate, obenem pa stalno sanjarite o živilih, ki so pri izbrani dieti prepovedana. Čim imate skušnjavo v glavi, ne mine niti dan in že se pregrešite. To lahko preide v navado in tak način delovanja še zdaleč ni hujšanje.

Ravno zato vam priporočamo, da bodite pri izbiri diete pozorni na to, da vam ta omogoča čim bolj pester nabor živil, kar pa je tudi veliko bolj zdravo od diet, ki se osredotočajo na manjše število živil.

3. Slabo počutje postane navada

Ena od pogostejših težav, na katero lahko naletite med hujšanjem, je tudi stalno slabo počutje. Očitno si niste izbrali diete, ki bi vam ustrezala. V tem primeru vam svetujemo, da z dieto prenehate in si poiščete ustreznejši način hujšanja, ki vam bo prinašal veselje in voljo do vsega, kar se dogaja okoli vas.

4. Napihnjenost, driska in še kaj

Hujšanje morate prav tako zaustaviti, če se boste med njim počutili napihnjene, imeli drisko ali katere koli druge prebavne motnje. Nekateri med vami kljub temu vztrajno nadaljujete in upate, da bodo tovrstne težave izginile čez noč. Morda že, a posledice lahko ostanejo.

5. Zapiranje v svoj svet

Ste pri sebi ali kateri drugi osebi v času hujšanja opazili, da se je povsem spremenila? Ni več družabna kot nekoč, zapira se v svoj svet, je prepirljiva, nima volje do ničesar. Tudi to je ena od zelo velikih, resnih in nenazadnje pogostih težav, ki jih je treba pravočasno ustaviti.

Popolna Postava

Če imate s hujšanjem težave, imamo za vas nasvet. Odpravite se na spletno stran Popolna Postava in si preberete številne koristne informacije, ki so povezane s to temo. Na omenjeni spletni strani boste brez težav našli pravo dieto, ki vam bo spremenila življenje in tudi vašo postavo na bolje.

Sep 6, 2019 | Objavila v kategorijo Hujšanje | Komentarji so izklopljeni za 5 težav, ki vas lahko doletijo med hujšanjem