5 najbolj nenavadnih diet za hujšanje

Diete za hujšanje

Ljudje se v želji za popolno postavo poslužujemo takšnih in drugačnih diet, za katere velja, da so različno učinkovite. Tudi odvisno od posameznika in njegove presnove, seveda. A na svetu obstajajo tudi nadvse nenavadne diete, pri čemer bi za nekatere lahko mirne vesti dejali, da so nezdrave.

Takšnih se izognemo v velikem loku, vseeno pa je zanimivo vedeti, s čim vse ljudje topijo odvečne kilograme. Verjetno za spodnjih pet diet še niste slišali in boste morda kar težko verjeli, da jim kdo tako reče. Pa si oglejmo, kako na najbolj nenavadne načine izgubiti kilograme.

1. Dieta z barvnimi odtenki

Ko rečemo »nenavadne« diete, potem tako tudi mislimo. In med te nenavadne diete se zagotovo uvršča dieta z barvami ali bolje rečeno – dieta z živili v določenih barvnih odtenkih. Morda se vam ne bo zdelo več tako nesmiselno, če na tem mestu omenimo barve, ki poživljajo tek. To sta rdeča in rumena.

Rumena in rdeča živila

Za rumeno in rdečo barvo je značilno, da poživljata tek.

Veste, kje je na voljo največ omenjenih barv? V restavracijah s hitro prehrano McDonald’s, seveda. Na teh barvah sloni celotna podoba podjetja, veliko pa je vidimo tudi v njihovi hrani. Še posebej v slast gre rdeča omaka v hamburgerjih, iz katerih vedno gleda nestopljen rumeno-oranžen sir. Vaz zanima barva za zaviranje teka? Modra! Omislite si očala z modrimi stekli.

2. Fletcherizem

Tudi za to dieto verjetno še niste nikoli slišali. Njen utemeljitelj je Horace Fletcher, ki je takrat dejal: »Ne jejte, če niste lačni, jejte počasi in nehajte jesti takoj, ko niste več lačni«.

Ni pa dejal samo tega, ampak tudi:

  • “Žveči, žveči, žveči. Če hrana v tvojih ustih še ni popolnoma tekoča in popolnoma brez okusa, jo žveči še naprej.”
  • “Jej le, ko si lačen, in samo tisto, kar ti paše. Če tvoje telo pravi, da moraš jesti pito ob 3. uri zjutraj, jej pito ob 3. uri zjutraj. Vendar ne pozabi žvečiti vsakega grižljaja, dokler ne postane tekočina brez okusa, in nehaj jesti pite v trenutku, ko nisi več lačen.”
  • “Tudi če je tvoja hrana že tekoča, jo žveči. Žveči mleko. Žveči juho. Žveči in žveči in žveči, dokler tekočina ne izgubi okusa.”
  • “Preglej svoje iztrebke. Če iz tebe ne pridejo suhi kamenčki brez vonja, ne žvečiš dovolj.”

Dovolj nenavadno?

3. Dieta s cigaretami

Ko pomislimo na nezdrave diete, bi morala omenjena verjetno zasesti sam prestol med njimi. In preden se nasmehnete ter odmahnete z roko, naj dodamo, da je ta dieta nastala, ko je leta 1920 podjetje Lucky Strike v promocijskih vsebinah pričelo oglaševati, da nikotin zavira lakoto.

Bi vas prepričal napis na škatlici cigaret »Kupite raje Lucky Strike kot sladkarije«? Danes verjetno ne, v 20-ih letih prejšnjega stoletja pa se je povečala celo za 200 %. Verjamemo, da na takšen način danes ne bi rad hujšal nihče več.

4. Dieta s trakuljo

S trakuljo vemo, kako gre. Od malih nog so nam starši govorili, da toliko pojemo, kot bi imeli v črevesju trakuljo. Ta namreč potroši ogromno naše hrane za svojo rast, kar pomeni, da sami ostanemo nekoliko prikrajšani, kljub temu da smo pojedli precej.

Da ne bi mislili, da gre za šalo. Ta dieta po svetu kroži že zadnjih 50 let in ima še vedno veliko privržencev, ki si dajo vstaviti ikre goveje trakulje, nakar po opravljeni »dieti« s posebnimi zdravili le-to izločijo iz telesa. Če vas je dieta s trakuljo vsaj malce zainteresirala, pa pomislite na dejstvo, da je odrasla trakulja lahko dolga celo 10 in več metrov!

5. Dieta s spanjem

Vsi potrebujemo kvaliteten spanec, da naše telo funkcionira tako, kot mora. Sem spada seveda tudi dobra prebava, a omenjena dieta s tem nima nič skupnega. Dieta s spanjem poteka na način, da telo s pomirjevali za več dni spravimo v spanec, in ker medtem seveda nič ne jemo, shujšamo.

Okt 25, 2022 | Objavila v kategorijo Dieta | Komentarji so izklopljeni za 5 najbolj nenavadnih diet za hujšanje