6 neresnic o hujšanju

Neresnice o hujšanju

Hujšanje je za mnoge od vas del življenja. Verjetno ste med različnimi oblikami hujšanja pogosto obupali, ker nikakor niste prišli do rezultatov, ki so vam bili obljubljeni. Pa ste se morda kdaj pri tem vprašali, ali je vse, kar so vam napisali v navodilih za hujšanje, sploh res? Verjetno ne in ste kar slepo verjeli vsem nasvetom.

V današnjem prispevku vam bomo navedli šest najpogostejših neresnic o hujšanju. Zagotovo vas bo vsaj katera od naštetih močno presenetila. Če ste do sedaj verjeli vanje, je sedaj čas, da temu naredite konec in se hujšanja lotite na pravilen in preverjen način.

Neresnica #1: Pri dieti so obvezna prehranska dopolnila.

Četudi se odločite za dieto, vam zato nikakor ni potrebno jemati prehranskih dopolnil. Skoraj vse potrebne snovi lahko namreč dobite z zdravo prehrano, tudi s sadjem in zelenjavo. Ta živila so veliko bolj kakovostna kot pa vitamini in minerali ter druge hranilne snovi iz stekleničk.

Neresnica #2: Hujšanje z izdelki za hujšanje je zdravo.

Zagotovo so tudi vas med hujšanjem premamili številni praški ali kaj podobnega, ki naj bi zmanjševali apetiti. Pri tem vas resno opozarjamo na to, da takšne izdelke odsvetujejo tudi strokovnjaki oziroma zdravniki, ki menijo, da ravno omenjena sredstva lahko v nadaljevanju pripeljejo do številnih obolenj. Če že uporabljate te izdelke, pa vam jih mora predpisati zdravnik. Lahko rečemo, da so takšni izdelki primerni le za osebe s prekomerno težo.

Neresnica #3: Med hujšanjem ne uživamo maščob.

Telo za povsem normalno delovanje potrebuje tudi maščobe, seveda zdrave, nenasičene maščobe. Te vsebujejo predvsem oreščki in olive. Priporočamo vam tudi uživanje rastlinskega, sezamovega in lanenega olja.

Neresnica #4: S kratko vadbo 2x na teden bomo odpravili odvečne kilograme.

Zagotovo se vsakdo zaveda, da je kakršna koli aktivnost veliko boljša od poležavanja. Vsaka telesna aktivnost pripomore k lažjemu izgubljanju kilogramov. Vsekakor pa vas ta ne bo kar tako rešila odvečnih kilogramov. Zgolj s preprosto 30-minutno vadbo dvakrat na teden boste zelo težko odpravili odvečne kilograme.

Neresnica #5: Jajca redijo.

Čeprav se vam zdi, da imajo jajca zelo veliko kalorij, pa vas moramo opozoriti, da se motite. Trdo kuhano jajce ima namreč le 75 kalorij, jajce na oko pa okoli 110. Ker vsebujejo še veliko vsebnosti beljakovin, antioksidantov in ostalih hranilnih snovi, jih nekateri športniki uživajo prav vsak dan. Kljub temu morate obenem pomisliti še na holesterol, zato jih uživajte zmerno.

Neresnica #6: Samo dodaten vnos beljakovin je dovolj za pospešeno rast mišic.

Mišična masa se vam ne bo povečala, če boste k prehrani dodali le beljakovine. Ob tem nikakor ne smete pozabiti na intenzivno telesno aktivnost. Popazite na vnos kalorij, obroke obogatene z beljakovinami in vsakodnevno intenzivno vadbo. Rezultati bodo vidni kaj kmalu.

Navedli smo vam samo šest od številnih neresnic, ki se pogosto pojavljajo med nasveti za hujšanje. Preden se lotite katere koli oblike hujšanja, dobro preštudirajte vse nasvete. Najbolje pa je, če se o njih posvetujete kar s svojim osebnim zdravnikom. Tako boste med hujšanjem ves čas pomirjeni, saj boste vedeli, da ste na pravi poti in da vas na koncu čaka zaslužen in pravi rezultat.

Dec 10, 2018 | Objavila v kategorijo Hujšanje | Komentarji so izklopljeni za 6 neresnic o hujšanju