Jajčna dieta

Jajčna dieta

Na splošno velja, da ljudje želimo določen cilj doseči v čim krajšem času, tudi kar se tiče hujšanja. Če se nam torej zelo mudi izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, potem nam nekateri priporočajo tako imenovano jajčno dieto. Po njej lahko že po petnajstih dneh izgubite kar nekaj kilogramov. Poglejmo si, na čem temelji in kaj lahko uživamo v obdobju, ko se je lotevamo.

Jajčna dieta naj poteka petnajst dni

Dieta, ki naj bi temeljila predvsem na prehranjevanju z jajci, se mora omejiti na petnajst dni. Tako nam priporočajo tudi strokovnjaki. Gre za obliko diete, ki naj bi bila izjemno hitra in obenem učinkovita. Nekateri se celo pohvalijo, da so v dveh tednih izgubili več kot deset kilogramov.

Meso in kuhano zelenjavo, ki sta del jajčne diete, lahko mirno začinimo tudi z vegeto, vendar pa med samo dieto ne smemo uživati alkohola. Živila lahko uživamo vroča ali hladna, pomembno je le, da jih uživamo v točno določenem vrstnem redu. Obenem je izjemnega pomena tudi to, da ne smemo izvzeti prav nobenega živila, ki je naveden na vnaprej pripravljenem jedilniku.

Učinki se tako poznajo že po prvih nekaj dnevih, ko naj bi nam tehtnica pokazala tudi do tri kilograme manj. Po petih dneh lahko dva dni jemo normalno, vendar zmerno. Potem se je ponovno treba lotiti diete po predpisanem jedilniku. In tako to ponavljamo trikrat po pet dni.

Po petnajstih dneh, seveda moramo odšteti dni brez diete, izgubimo želene kilograme, ki jih ne dobimo nazaj, če se v nadaljevanju zmerno ter pametno prehranjujemo.

Katera živila dovoljuje jajčna dieta?

Za zajtrk si v času diete lahko privoščimo določen sadež, 2 prepečenca in skodelico kave ali čaja. Tudi kosilo mora vsebovati določen sadež, poleg njega je obvezno kuhano jajce, kislo mleko ali jogurt. Večerja ponavadi vsebuje 2 paradižnika, 2 kuhani jajci, pol kilograma zelene solate ali kumar ter 2 prepečenca.

Vam je jajčna dieta pomagala k uresničitvi zadanega cilja? Ste izgubili odvečne kilograme in z gibanjem ter različnimi vajami končno oblikovali svojo postavo? Veseli bomo vaših komentarjev.

Mar 29, 2018 | Objavila v kategorijo Dieta | Komentarji so izklopljeni za Jajčna dieta